lunedì 15 giugno 2015

Caprese



CAPRESE

"antipasti"

(English text below)
 
Ingredienti :
 
Pomodori maturi e sodi
Mozzarelle di bufala
basilico
olio extravergine d'oliva
sale
 
Tagliate i pomodori in fette spesse  1 cm, salateli  e lasciateli sgocciolare per qualche minuto affinché perdano l'acqua in eccesso.
Riducete anche le mozzarelle in fette di 1 cm di spessore.
Alternate sul piatto le fette di mozzarella e quelle di pomodoro, poi condite con olio versato a filo e completate con foglie di basilico.
Servite fredda.
 
 
Vino consigliato:
Con la Caprese vino bianco
Fiano di Avellino Docg





ENGLISH TEXT

“Starters”

CAPRESE SALAD

(mozzarella, tomatoes and basil salad)

 

Ingredients :

ripe and firm tomatoes

buffalo mozzarellas

basil

extra-virgin olive oil

salt

 

Cut the tomatoes into 1 cm slices, salt them and leave the excess water  to drain off for a few minutes.

Cut the mozzarellas into 1 cm slices too.

Alternate the tomato and mozzarella slices on the plate and dress with a drizzle of olive oil and a few basil leaves.

Serve cold.

WINE
with Caprese Salad White wine is best
FIANO di AVELLINO Docg

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